1. Gennemførelse af rygestopforløb på 80 %

  2. Røgfrihed efter forløbsafslutning på 80 %

  3. Opfølgning efter seks måneder på 80 %

  4. Røgfrihed efter seks måneder på 50 %

  5. Forløbstilfredshed på 90 %

Aarsrapport_forside_2014.jpg

Læs årsrapporten ved at klikke på billedet

Indikatorerne for de fem kvalitetsmålene holdes op mod det nationale gennemsnit, kommunernes samlede indsats og for de enkelte rygestopenheder for at give et nemt og overskueligt overblik over, hvordan det står til med rygestopbehandlingen i Danmark.

 

Overordnet ser vi, at nedgangen i antallet af rygestopforløb efter kommunalreformen i 2007 nu ser ud til at være stagneret. Der er stadig alt for få rygere, der modtager en kvalitetssikret rygestopbehandling i forhold til de internationale anbefalinger fra NICE og de nationale anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen. En god nyhed er, at kvaliteten af rygestopforløbene stadig er høj - gennemførelsen af forløbene er nu over 70 % og rekordmange af de, der deltager i et rygestopforløb, bliver fulgt op seks måneder efter forløbets afslutning, hvilket styrker datakvaliteten. Dog er antallet af røgfrie ved forløbets afslutning faldet, og kvitraten efter seks måneder er ligeledes faldet. Tilfredsheden med forløbene viser en let faldende tendens gennem de seneste fire år. 

Rygestopbasens årsrapport for aktiviteter afholdt i 2014 samt 2013 med opfølgning i 2014

 

Rygestopbasens årsrapport for aktiviteter afholdt i 2014 samt 2013 med opfølgning i 2014 er nu tilgængelig her på vores hjemmeside.

I rapporten kan du læse om omfanget og effekten af rygestopbehandlingen i Danmark i forhold til Rygestopbasens fem kvalitetsmål:​

Clinical Health Promotion Centre - Rygestopbasen

Bispebjerg & Frederiksberg Hospital • Nordre Fasanvej 57, Bygn. 14, Indg. 5, 2. sal • DK-2000 Frederiksberg

Tlf: +45 3816 3853 • E-mail: rygestopbasen.bispebjerg-frederiksberg-hospitaler@regionh.dk